Triplázódna a devizahitelesek lakóparkjában a bérleti díj

2020. augusztus 13., 11:28

Szerző:

Noha két évig lakbér-moratórium volt érvényben az ócsai devizahiteles lakópark, ennek lejártával

az önkormányzati brutális emelést tervez.

A 444.hu helyszíni riportjából kiderül, háromszorosára szeretnék emelni a djakat. Több család is amiatt aggódik, hogy képtelen lesz kigazdálkodni ezt az összeget.

Korábban az állam azért hozta létre a telepet, hogy lakhatási megoldást nyújtson a bajba került hiteleseknek. Az elvileg szociális alapon épült ingatlanok bérleti díja így piaci áru lehet.

Az új rendszer szerint az ócsai lakótelep minden házát piaci alapon, a méretüktől függően 60-84 ezer forint közötti összegért lehetne bérelni.

Azok a lakók, akik idén szeptember 31-ig jövedelem- és vagyonigazolásokkal együtt kérvényt nyújtanak be a bérleti díj mérséklésére, a rászorultság mértékétől függően „költségelven” 35-49 ezer forintért, vagy „szociális alapon” 25-35 ezer forintért bérelhetik tovább ingatlanjukat.

 

 

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.