Újabb részletek derültek ki, hogyan gyötörték és alázták a nagylóki „tréfacsinálók" a férfit, akit hagytak meghalni a kocsma előtt

2019. december 12., 14:25

Szerző:

Naponta újabb és újabb részlet kerül napvilágra, hogyan kínozták és röhögtek magatehetetlen áldozatuk vergődésén a nagylóki kocsma vendégei, köztük a pultosnő, akit segítségnyújtás elmulasztásával gyanúsítanak. Azért három évet lehet kapni – írja a Blikk.

A lap úgy tudja, a kihallgatáson mindhárom férfi beismerte: azért töltötték tele hétszer is a közmunkás féldecis poharát rummal, hogy később már ne legyen ereje tiltakozni. Utána kizavarták őt a teraszra, mondván: ápolatlan és büdös. 

A pultosnő olyan cigarettát adott neki, amibe előtte gyufafejet és erős paprikát töltött, majd nevetgélve videóra vette, amint a gyanútlan férfi megrémül a szikrázó cigitől.

Ezután a pultosnő a kocsma melletti boltból az egyik gyanúsítottnak hozott egy tekercs szigetelőszalagot, amellyel a férfit a székhez kötözték; mindhárom gyanúsított tagadja, hogy ezt ő követte volna el. 

A rendőrség a kocsma többi vendégének szerepét is vizsgálja – volt, aki nevetgélve fotózta, videózta a történteket –, hogy kiderítse, kit terhel még felelősség a megkötözött, sorsára hagyott ember haláláért.

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.