Egy fertőzött miatt marad el Orbán beszéde

2020. augusztus 26., 16:50

Szerző:

„A Tranzit szervezői között a mai napon koronavírussal fertőzött személyt találtak. A Tranzit szervezőbizottsága ezért úgy döntött, hogy a Tranzit Közéleti Évadnyitó rendezvényt elhalasztja. A résztvevők és a meghívottak egészségét szem előtt tartva ezt tartjuk felelősségteljes döntésnek. Az új időpontról a későbbiekben adunk tájékoztatást” - közölte a rendezvényt szervező Kommentár Alapítvány.

A Tranzit a jobboldali fiatalok politikai fesztiválja, beszédekkel, vitákkal, zene nélkül. A szervező a Fidesz-közeli Kommentár folyóiratot kiadó alapítvány. Csak meghívóval lehetett volna megjelenni.

Idén a járvány miatt elmaradt erdélyi Tusványos egyfajta pótlékának szánták: Orbán Viktor is felszólalt volna. A politikai iránymutatást pénteken tervzeni megadni - most ez ez kútba a fertőzés miatt.

18:28

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.