Fejek fognak hullani – ígérte az államtitkár, miután hatalmasat tévedett az egész Budapestet elárasztó trágyaszag miatt kitört botrányban

2019. szeptember 5., 15:52

Szerző:

Azonnali belső vizsgálatot rendelt el a Miniszterelnökség, miután Orbán Balázs államtitkár tegnap parlamenti válaszában egy nem létező céget nevezett meg az augusztusban áradó trágyaszag felelőseként – írja a hvg.hu.

Az államtitkár egy levélre hivatkozva azt közölte, hogy a Budapesten is terjengő bűzért az Óbaroki Kerti Vasút Kft. a felelős, amely Óbarok-Újbarok-Bodomér területen trágyázott.

Két kormányhivatal, a Fejér és a Pest megyei is vizsgálta, honnan ered a szag. Ilyen cég azonban a cégadatbázisokban nem szerepel, ahogyan Bodomér sem létezik, Bodmér viszont nagyon is. Az államtitkár később azt írta a hvg.hu-nak, hogy

amennyiben bebizonyosodik, hogy a Kormányhivatal hibás tájékoztatást adott a Miniszterelnökségnek, annak azonnali személyügyi következményei lesznek. 

A vizsgálatot először a Pest Megyei Kormányhivatal indította, de később úgy tűnt, Óbaroknál van a bűz forrása, ezért bevonta a Fejér Megyei Kormányhivatalt is.