Tragédiára számítanak a magas részvétel miatt az LMP-sek, ha nem érik el a bejutási küszöböt, lemondhat az elnökség

2019. május 26., 19:56

Szerző:

A hivatalos nyilatkozatokban optimista az LMP, azonban van olyan párttag, aki szörnyű estére számít - írta a hvg.hu az párt választási eredményvárójáról. Az LMP szóvivője, Kanász-Nagy Máté az EP-választáshoz képest magas részvételi adatokat nézve bizakodó, azt mondja, az újszerű kampányukkal ők is megszólíthattak bizonytalan szavazókat, így továbbra is 1, még jobb esetben két mandátumban reménykednek.

Ez azt jelentené, hogy Vágó Gábor listavezető mellett Demeter Márta társelnök is bejutna az EP-be. Schmuck Erzsébet frakcióvezető-helyettes is az optimista, nemrég  arról beszélt, hogy a zöld pártok megerősödtek az EU-ban, így a korábbinál nagyobb lehet a zöldek frakciója az EP-ben.

A hvg.hu azonban beszélt olyan, névtelenséget kérő párttaggal, aki szerint LMP számára tragédiával fog véget érni az este.

– Tragédia, siralom, halál, vérhányás

– mondta a magas részvételre az hvg.hu forrása. Azt mondja, most azzal számolnak, hogy ha nem jut be senki, az elnökség lemond. Kérdés persze, ez valóban így lesz-e, mindenesetre azt mondta, „itt lesz este show", ha a számukra rossz forgatókönyv jön be.

A sajtó egyébként fekete karszalagot kapott. – Ez jutott – mondta a regisztrációt végző LMP-s, a párt munkatársai, tagjai sárga illetve zöld karszalaggal járnak-kelnek. A politikusok és párttagok el vannak választva a sajtótól, az átjárót egy biztonsági ember őrzi. A két társelnök, Keresztes László Lóránt és Demeter Márta még nem érkezett meg a helyszínre.