Továbbra sem jár a 4-6-os, a 14-es villamossal is gondok voltak

2017. november 15. 09:34

Változatlanul pótlóbusz közlekedik a 4-es villamos helyett a Blaha Lujza tér és Újbuda-központ között, illetve a 6-os villamos helyett a Blaha Lujza tér és a Móricz Zsigmond körtér között pályahiba miatt. Az utasoktól türelmet kérnek – tudatta a BKK a Facebookon valamivel reggel 9 óra előtt.

A társaság nem részletezte, pontosan milyen pályahibáról van szó. A jelek szerint a sín törhetett el valahol a leállított szakaszon, ahol a pálya több helyen szemmel láthatóan rossz állapotban van már (amit a BKK folyamatosan tagadott). Az utasok arra panaszkodnak, hogy kevés pótlóbusz jár a villamosok helyett, nem fér fel mindenki, és a tájékoztatással sem elégedettek.

Szerda reggel a metrópótlás erősítésére hivatott 12M és 14M-es villamosok helyett is pótlóbuszok jártak egy ideig a Lehel tér és a Frangepán utca között, a BKK szerint járműhiba miatt. A közlekedés azóta a teljes vonalon újraindult – írja a HVG.hu.

Az utasok persze megint nem tudnak mást, csak panaszkodni. Az egyik kommentelő azon siránkozik, hogy ha végre jön is a pótlóbusz, felférni nem lehet, egy másik azt írja:

„Annyira jó, hogy minden évben kétszer kell elverni a pénzt a sínpálya felújítására, állandó lezárások, kimaradások. Akkor mire megy el az a temérdek sok pénz, ha még ezt se lehet tartósan, akár egy évig se, kivitelezni...”