Traktor szántotta úton kellett szenvedni a mentőknek Tószegen, mire odaértek, meghalt a beteg

2020. február 2., 11:41

Szerző:

Rosszul lett kedden egy 62 éves férfi a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tószeg külterületi, úgynevezett „hobbi” részén, ahol életvitelszerűen is élnek emberek - értesült a hvg.hu. A mentők a bejelentés után azonnal elindultak, de először a helyszíntől másfél kilométerre lévő benzinkúton kellett várakozniuk, mert féltek, hogy elakadnak a területre vezető, nagyon rossz állapotban lévő úton, ahogyan ez már korábban is megtörtént.

A mentősöket egy terepjáróval vitték be a beteghez, de a másfél kilométeres útszakaszt 15 perc alatt tudták megtenni, miközben a beteg meghalt.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és PR-vezetője a lapnak azt mondta, hogy a saras, agyagos, traktor szántotta utat valóban ennyi idő alatt tették meg az életmentők. Azt nem tudni, hogy a beteg életét meg lehetett-e volna menteni, ha korábban a helyszínre érnek, de az ott tartózkodók által a mentésirányító telefonos segítségével megkezdett újraélesztési kísérlet sikertelen volt. A halál okát szakértői vizsgálat fogja tisztázni.

Gyuricza Miklós polgármester a hvg.hu-nak arról beszélt, hogy

a kérdéses beteg korábban többször visszautasította az orvosi ellátást. Több alkalommal ment már hozzá mentő, ami éppen az önkormányzat segítségével tudta a mentési feladatait ellátni, ugyanis ők küldték oda a terepjárót. A polgármester szerint a beteg halála független volt az utak állapotától.

„Anyagi lehetőségeinkhez mérten természetesen próbáljuk az ottani utakat karbantartani és kezelni, de mivel hatalmas területről beszélünk, több tízmillió forintot, ha nem százmilliót vinne el az utak helyreállítása olyan módon, hogy minden ingatlan és minden időben megközelíthető legyen személyautóval. Ez az önkormányzat pénzügyi lehetőségeihez mérve lehetetlennek minősül” - mondta Gyuricza Miklós.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.