Törvényjavaslatot nyújtott be a Jobbik az államilag szponzorált álhírek rendszere ellen

2018. szeptember 24., 12:23

Szerző:

Az államilag szponzorált álhírek rendszere elleni fellépést előíró törvényjavaslatot nyújtott be hétfőn Jakab Péter, a Jobbik országgyűlési képviselője és szóvivője.

Az ellenzéki politikus sajtótájékoztatóján elmondta, az indítvány lényege, hogy azon orgánum, amelyről egy adott évben legalább három jogerős bírósági ítélet mondja ki, hogy hazudott vagy hazugságot terjesztett, az a következő esztendőben se közvetett, se közvetlen formában ne juthasson állami forráshoz.

Szavai szerint a fideszes médiumok végighazudták az utolsó másfél évet, hozzátéve, a kormányzó párt erre építette a kampányát, annak a véleménynek adva hangot, hogy ezzel végeredményben az állam hitelessége is csorbát szenved.

Fotó: Facebook

A közmédia munkatársai egy áprilisi Guardian-interjúban tálaltak ki, amelyben elmondták, hogyan működik a közmédia gépezete, és hogy a választások után mennyire szörnyen érzik magukat, mert azt gondolták, nem számít, hogy mit kommunikálnak, úgyse nézi őket senki. A kormányközeli média az áprilisi országgyűlési választások óta számos olyan állításával kapcsolatban jelentetett meg helyreigazítást, amelyek a választások előtti kampányának sarkalatos pontjai voltak. A helyreigazításokból sokszor az derült ki, az eredeti cikkből egy betű sem volt igaz.