Törölte reklámjait és visszakozott az ingatlanbefektetésért magyarországi letelepedést ígérő Kínai cég

2018. május 17. 16:36 - szerző: 168 Óra/MTI

Huszonötmillió forintos ingatlanbefektetés és 50 ezer eurós (15,7 millió forintos) ügyintézési díj ellenében kínál magyarországi tartózkodási engedélyt egy LSP International Limited nevű hongkongi cég, amely ezt azzal hirdeti, hogy a letelepedésikötvény-program lezárása óta ez „a legjobb ár-értékű arányú” megoldás – számoltunk be a Direkt36 nyomán. A cikk megjelenése után az összes érintett magyar hatóság és hivatal tagadta, hogy ilyen program indult volna. 

A Bevándorlási Hivatal például azt közölte, hogy sem az LSP Internationallel, sem más céggel nem kötött megállapodást: „Garanciát senki részére nem adott [a hivatal] és a későbbiekben sem fog adni. Erre törvényi felhatalmazása sincs.” A Kormányzati Tájékoztatási Hivatal ennél keményebb hangú közleményt adott ki. A hivatal szerint a "program egyszerűen hazugság, a szóban forgó cég ellen a Külügyminisztérium megteszi a szükséges lépéseket” és hasonlóan nyilatkozott a Külügyminisztérium is.

Ezek után után a reklámokat törölték arról a népszerű kínai közösségi oldalról, ahol korábban futottak – írja a Direkt36. Csütörtök délután a magyar papírokat ígérő cég, az LSP International is válaszolt a portál korábban feltett kérdéseire. A cég azt állította, hogy „már hetekkel ezelőtt megszüntette ezt a tevékenységet”.