Törölte a Facebook a Svédországból hazamenekülő magyar nő kamuriportját

2018. március 14. 10:37 - szerző: 168 Óra

Eltűnt a Híradó közösségi oldaláról az a riport, amiben egy magyar nő azt állította, hogy Svédországból hazamenekült a borzalmas állapotok miatt. A Facebook törölte a szélhámos nő riportját – szúrta ki az Index.

Múlt héten az M1 Híradója vetítette azt a riport, amelyben egy Svédországból hazamenekült magyar nő arról mesélt, hogy az északi országban a bevándorlók mekkora veszélyt jelentenek. Másnap belül kiderült, hogy a nőt elítélték Svédországban hétrendbeli rágalmazásért, közbizalom elleni bűncselekményért és zaklatásért. Aztán az is kiderült, hogy már 2016-ban Budapesten élt a Várban, ahol csúnyán elmérgesedett a viszonya a tulajdonossal, zaklatta a tulajdonost és családját, és azt állította, hogy grófi társaságának legjobb barátja maga Orbán Viktor.

A Híradó a saját honlapján azt írja, hogy a videó egymillió megtekintésnél és 12 ezer megosztásnál járt, és már felvették a törlés miatt a kapcsolatot a Facebookkal. Saját honlapjukon még meg lehet nézni.

A Facebook valószínűleg azért tüntette el a videót a közmédia oldaláról, mert többen gyűlöletkeltő tartalomként jelenthették. Ilyenkor a közösségi oldal adminisztrátorai átvizsgálják a tartalmat. Ugyanez történt Lázár János gyalázkodó bécsi videójával, amely végül visszakerült a közösségi oldalra.