Szavazategyenlőség után a független jelölt legyőzte a fideszest Törökszentmiklóson

2020. január 19., 21:27

Szerző:

Mészáros Zoltánné, az Otthonunk Szentmiklós Egyesület jelöltje kapta a legtöbb szavazatot a vasárnap tartott időközi önkormányzati képviselőválasztáson Törökszentmiklóson az 1-es számú választókerületben, a voksolás eredményes volt – tájékoztatta a Jász-Nagykun-Szolnok megyei település aljegyzője az MTI-t.

Monoki Bernadett elmondta: a képviselői helyért két jelölt indult, Mészáros Zoltánné (Otthonunk Szentmiklós Egyesület) 318, Pataky Tibor (Fidesz-KDNP) 240 szavazatot kapott.     Az aljegyző elmondta, hogy reggel 6 óra és este 7 óra között összesen két szavazókörben a 2071 választásra jogosult közül 562-en jelentek meg, 561 szavazólapot adtak le, amelyből három szavazólap érvénytelen volt.

A választás kiírására azért volt szükség, mert a 2019. október 13-i önkormányzati választáson szavazategyenlőség alakult ki Törökszentmiklós 1-es számú egyéni választókerületében.

Monoki Bernadett jelezte: az eredmény fellebbezés hiányában január 22-én szerdán emelkedik jogerőre.  

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.