Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni!

Török Gábor: Orbánék tarthatnak attól, hogy 2022-ig nem tart ki a népszerűségük, ezért előrehozott választásban is gondolkodhatnak

2020. március 26. 11:23 - szerző: 168 Óra

Veszélyben érezhette Orbán Viktor a járvány miatt a 2022-es választási esélyeit, de már feleszmélt a kormánypárt a vírus okozta sokkból – erről beszélt az ATV Egyenes beszéd című műsorában Török Gábor politológus, akit a felhatalmazási törvényről, az amiatt kialakult vitáról kérdeztek.

Mindaz, ami most történik, az részben 2022-ről is szól – jelentette ki Török Gábor, aki kifejtette, hogyan gondolkodhat most a kormány a járványhelyzetben, bár szavait nem mindig lehetett tisztán érteni a Skype-os interjú miatt. 

Török szerint egy válságkezelés egyértelműen sosem könnyű, és a politológus szerint

az is nyilvánvaló, hogy a válság után nagyon nehéz helyzetbe fog kerülni az ország. Így pedig nyilván a kormány is.

Orbánéknak tehát most kell előnyt szerezni, a válságkezelés ezen szakaszában, amikor a probléma és még a probléma következménye sem akkora. 

Török úgy vélte, a jelenlegi helyzetben

valójában nem a rendeleti kormányzás Orbánék célja, hanem a választói támogatás megtartása.

„Nyilván ehhez az a látszat kell is, hogy jól kezel egy válságot. Ez azonban kevés lesz. Azon is kell gondolkodni, mi lesz utána” – magyarázta a politológus, hozzátéve: azon sem lepődne meg, ha ezután a kormány már azon gondolkodna, hogy nem fogja tudni kihúzni a 2022-es választásokig a népszerűségének megtartásával, és egy sikeres válságkezelés után előrehozott választások irányába vinné az országot.

(A hvg.hu nyomán)