Torka elvágásával fenyegették meg Rákospalota polgármesterét

2019. január 21., 17:00

Szerző:

Halálos fenyegetést tartalmazó, néhány mondatos levelet kapott hivatali e-mail címére Németh Angéla, Budapest XV. kerületének független polgármestere, akit még tavaly szeptemberben a Rászorulókat Támogatók Egyesülete (RÁTE) és a Magyar Szolidaritás Mozgalom jelölésével, az MSZP, a DK és a Párbeszéd támogatásával választottak meg Rákospalota első emberének.

Németh Angéla a 168 Órának elmondta, a helyesírási hibákkal tűzdelt levélben konkrétan a torka elvágásával fenyegették meg. Hozzátette: mivel az üzenet a hivatali címére érkezett, nem lehet elvonatkoztatni attól, hogy közelednek az őszi önkormányzati választások, bár a kampány még nagyon messze van. Elődjét, a DK-s Hajdu Lászlót korábban nem érték hasonló fenyegetések.

A polgármester feljelentést tett a rendőrségen.

Németh Angéla
Fotó: Facebook

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.