Vascsövekkel, kardokkal, szablyákkal és vasvillával csatázott egymással a két ráckevei család

2019. augusztus 30., 14:20

Szerző:

Mint azt csütörtök este a 168 Óra is megírta: tömegverekedés tört ki Ráckevén két család között, a helyszínre a rendőrök és a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei is kivonultak.

A két család tagjai vascsövekkel, kardokkal, szablyákkal és vasvillával estek egymásnak. Bár a bejelentők több lövésről is beszámoltak, a lövöldözés tényét tegnap este a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság részéről is megerősítették a 168 Órának, a rendőrség mai közleményében már nem található erre vonatkozó információ. Ezzel kapcsolatban a BRFK péntek délután azt válaszolta, hogy szakértők bevonásával vizsgálják, történt-e lövöldözés. 

A TEK-esek és a rendőrök az 53 éves K. Zoltánt, a 26 éves Sz. Richárdot, a 19 éves J. Ferencet, az 52 éves K. Andrást és a 25 éves K. Józsefet fogták el. Mindannyian Ráckevén laknak.

K. Zoltánt életveszélyt okozó testi sértés miatt őrizetbe vették.

Felfegyverkezve, csoportosan elkövetett garázdaság bűntett és más bűncselekmények elkövetésének gyanúja miatt is nyomozás indult, és szakértők bevonásával vizsgálják az eset körülményeit.

A rendőrség azt írja: "a szükséges erőkkel és eszközökkel fenntartják a közrendet Ráckevén, a városban nyugalom van."

A Blikk csütörtök este azt írta, mintegy hetven ember esett egymásnak. Az egész azzal kezdődött, hogy az egyik családból valaki kábítószert adott el a másik család egyik tagjának, aki azonban fogyasztott a drogból, rosszul lett. Az Index úgy tudja, először múlt héten álltak bosszút. Akkor egy férfit vertek össze vascsővel, csütörtökön emiatt akart revansot venni a másik banda. A balhé előtt a Facebookon, élő videókban üzengettek egymásnak.