Tömeges elsőáldozás lesz az új Puskás Stadionban, álhírt terjesztve terelnék be a híveket a plébániák

2019. május 17., 14:23

Szerző:

Olvasói közlések nyomán tárta fel a 444, hogy számos plébánián, köztük a főváros XI., XIV. és XVI. kerületében, többek közt a Szent Gellért plébánián is egy minden kritika nélkül átvett álhírt osztottak meg a hívekkel:

Aki elsőáldozásra szeretné gyermekét előjegyezni, annak május végéig jeleznie kell, különben három  évig nem lesz rá lehetősége.

Ezt úgy adták elő, mintha egy országos, a katolikus egyház által elfogadott döntésről lenne szó. 2020. szeptember 13-án Budapesten rendezik meg a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust, amelyenlátványos tömegrendezvényt tart a szervező magyar katolikus egyház.

Az elsőáldozókat az új Puskás Stadionban részesítenék először a szentségben.

A Puskás Stadionba tervezett tömeges elsőáldozás nem álhír, az viszint az, hogy három évig kell várni, ha valaki lekési a jelentkezési határidőt. Ez nem igaz, az elsőáldozást a későbbiekben is a megszokottak szerint folytatja a katolikus egyház, a plébánosok rosszul adták tovább, hogy májusig lenne határidő. Elsőáldozni folyamatosan lehet később is, a 

plébánosok szavaival szemben nincs kötelező jelentkezési határidő.

A 444 szerint a világeseményt szervező egyház valóban szeretné, hogy minél több gyerek vegyen részt az eseményen, azonban a plébánosokhoz az információ pontatlanul, eltorzulva jutott el, és kritikátlanul adták át a híveknek.