Tobzódnak a nyíltan náci ifjúsági vezetők Toroczkai László mozgalmában

2019. január 7., 09:45

Szerző:

Egy vállaltan hungarista tag nemrég kikerült a Toroczkai László Mi Hazánk Mozgalmának ifjúsági vezetői közül, de úgy tűnik, így is vannak még köztük hasonló nézeteket valló tagok – írja az ATV.

Tavaly október 15-én írta meg honlapján a Toroczkai László vezette új párt, a Mi Hazánk, hogy elkezdik a mozgalom ifjúsági szervezetének felállítását. Egy hónappal később közölték a héttagú elnökség névsorát a párt honlapján.

Toroczkait az ATV Egyenes Beszéd Kontra című műsorában szembesítették azzal, hogy az egyik ifjúsági vezetőjük, Lantos János korábban egyértelműen nyilas nézeteket hangoztatott. Az adásban Lantos egyik fotóját is bemutatták, amin a nyilasokéra hasonlító egyenruhában szónokol, illetve idézték korábbi beszédeinek részleteit, miszerint „a nácik bukásával hosszú időre megpecsételődött Európa sorsa.”

Toroczkai az állította, hogy nem ismerte Lantos nézeteit, ezért vizsgálatot ígért. Ennek eredményéről nincs információ, de Lantos neve már nem szerepel a párt ifjúsági vezetői között.

Egy másik felvételen pedig Walter Pál Péter, a mozgalom egyik alapítója és kommunikációs főmunkatársa több társával együtt náci karlendítéssel néz a kamerába. A képet szombaton nyilvánosságra hozó veszpresszo.hu portál szerint a felvétel csütörtökön készült a Mi Hazánk Ifjainak veszprémi találkozóján.

A kép baloldalán, szemüvegben Walter Pál Péter. Mögötte a szakállas, karlendítős férfi Ábrahám Barnabás, akiről Walter decemberben nyilatkozta a Betyársereg honlapjának, hogy a Mi hazánk ifjúsági szervezetét már hónapokkal ezelőtt, „elkezdtük szervezni Szabó Ákos, Lantos János, Fiszter Zsuzsanna és Ábrahám Barnabás bajtársaimmal”.

Az ATV egy másik ifjúsági vezetőségi tag, Sarnyai Vivien időközben elérhetetlenné vált Facebook-bejegyzését is közölte, amely szerint a nő Nürnbergbe látogatott, és megnézte a német nácik által szervezett Birodalmi Pártnapok helyszínét.

Egy másik vezető, Szabó Ákos október 15-én Facebook-oldalán emlékezett meg a nyilas hatalomátvétel évfordulójáról a Szálasi indulóval.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.