Több száz online program tekinthető meg a Kutatók éjszakáján

2020. november 25. 15:11

Minden korosztályt várnak.

A Kutatók éjszakája idén az online térbe költözik. A szervező intézmények több száz, többek között agrártudományi, bölcsészettudományi, hittudományi, társadalomtudományi, orvoslással vagy kultúrával kapcsolatos előadással, kísérletekkel, beszélgetéssel várnak minden korosztályt november 27-28-án.

"Különleges lesz idén a Kutatók éjszakája, ugyanis a tudomány ezúttal házhoz megy"- mondta Kardon Béla, a Regionális Tudásközpont tudományos igazgatója, a Kutatók éjszakája projektvezetője az esemény online sajtótájékoztatóján szerdán.

A Kutatók éjszakája Európa-szerte ingyenes rendezvénysorozat, amelynek célja a tudományok és a kutatói pálya népszerűsítése. Magyarországon 2005-ben, az első Kutatók éjszakáján még csak néhány intézmény nyitotta meg kapuit és szervezett programokat, tavaly viszont már csaknem 50 magyarországi település 200-nál több helyszínén 2000 program várta a sok tízezer érdeklődőt. 2019-ben Európa-szerte mintegy félezer városban több mint egymillióan vettek részt a tudomány és innováció ünnepén.

A Kutatók éjszakája programjai az esemény honlapjáról (kutatokejszakaja.hu) érhetőek el. (MTI)

A Facebookon is meghirdetett események közül választottunk ki néhányat az Olvasóknak:

A Pécsi Tudományegyetem jogi karának egyik előadása: “A koronavírus által generált gazdasági válság lehetséges hatásai a bűnözésre”.

Sok más mellett a “HOGYAN LÁTHAT AZ AUTÓ A SOFŐR HELYETT? ISMERD MEG A SZÁMÍTÓGÉPES LÁTÁS MŰKÖDÉSÉT!” előadását hirdette meg az ELTE informatikai kara.

A Pannon Egyetem mérnöki karának egyik előadása a “Földön, vízen, égen és jégen, anyagon innen és túl” címet kapta.