Több milliárdból újítja fel Tiborcz István cége a Schossberger-kastélyt

2018. szeptember 4. 15:08 - szerző: 168 Óra

4,5 milliárd forintból újul meg a turai Schossberger-kastély a Tiborcz István érdekeltségébe tartozó BDPST Zrt. beruházásában - írta a céges közleményre hivatkozva a 444.

A műemléki védelem alatt álló épület ma már megújult tetőszerkezettel és 21. századi megoldásokkal elvégzett utólagos talajvíz-szigeteléssel várja az év végét és a teljes külső és belső megújulást. A rekonstrukció érinti a szintén műemlékvédelmi státuszt élvező kastélyparkot is, amelybe már eddig is – az eredeti állapot mentén – több száz növényt telepítettek a szakértők. A két éve még az összeomlás szélén álló épület és a hozzá tartozó park jövő év első felében érheti el újra eredeti állapotát - áll a cég közleményében.

- A turai Schossberger-kastély rekreációs funkciókkal gazdagodik, egy 19 vendégszobával rendelkező rendezvényközpontként üzemel majd, ahol akár esküvők és kulturális programok is szervezhetőek – mondta Tóth Judit vezérigazgató. - Terveink szerint úgy az épület, mint az egyedülálló kastélypark előre meghatározott nyílt napokon, az eredetileg tervezett rekreációs funkció és a vendégek zavarásának elkerülésével, nyitva áll majd a látogatók előtt, hiszen egy hazánkban különleges építészeti kulturális műemlékről van szó, amelyet nem szabad elzárni az érdeklődők elől.

Mint arról mi is beszámoltunk, stratégiai partnerségre lépett a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Konzum-csoport és a Tiborcz Istvánhoz kötődő BDPST Group, vagyis közös üzleti tevékenységbe fogott Orbán Viktor barátja, illetve a veje, így ez volt az első eset, hogy Mészáros Lőrinc vagyonának egy része nyíltan Orbán Viktor családjához vándorol.