Tízmillió forintos óvadék ellenében szabadulhat az a férfi, aki bedrogozva halálra gázolt egy idős férfit Érden

2019. június 12., 15:02

Szerző:

Tízmillió forintos óvadék ellenében szabadulhat az a férfi, aki tavaly Érden a megengedett 50 km/órás sebesség helyett 130-cal száguldva gázolt halálra egy 83 éves férfit, egy másik jármű vezetőjének pedig maradandó fogyatékosságot okozott - közölte a Budapest Környéki Törvényszék.

A határozat szerint az óvadék befizetése után a gyanúsított bűnügyi felügyeletbe kerülhet, ahol nyomkövetővel figyelhetik meg.

A vád szerint a gyanúsított tavaly novemberben a délelőtti órákban száguldott át Érden, majd gázolt halálra egy gyógyszertárból kilépő idős sértettet. Az ütközés miatt az autó átsodródott a szembe sávba, ahol frontálisan ütközött egy szabályosan közlekedő gépkocsival, aminek a sofőrje maradandó fogyatékosságot eredményező sérüléseket szenvedett. A vádlott kábítószer és alkohol befolyása alatt állt.

Fotó: Ügyészség

Az ügy előkészítő ülésén a vádlott elismerte a bűncselekmény elkövetését, de nem mondott le tárgyaláshoz való jogáról.

Az ügyészség fellebbezett az óvadékot megállapító határozat ellen, így az még nem jogerős. Amennyiben a másodfokú bíróság is helyben hagyja az óvadék megállapítását, a vádlottnak három hónapja lesz befizetni a tízmillió forintot.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.