Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Tízmillió forintos óvadék ellenében szabadulhat az a férfi, aki bedrogozva halálra gázolt egy idős férfit Érden

2019. június 12. 15:02 - szerző: 168 Óra

Tízmillió forintos óvadék ellenében szabadulhat az a férfi, aki tavaly Érden a megengedett 50 km/órás sebesség helyett 130-cal száguldva gázolt halálra egy 83 éves férfit, egy másik jármű vezetőjének pedig maradandó fogyatékosságot okozott - közölte a Budapest Környéki Törvényszék.

A határozat szerint az óvadék befizetése után a gyanúsított bűnügyi felügyeletbe kerülhet, ahol nyomkövetővel figyelhetik meg.

A vád szerint a gyanúsított tavaly novemberben a délelőtti órákban száguldott át Érden, majd gázolt halálra egy gyógyszertárból kilépő idős sértettet. Az ütközés miatt az autó átsodródott a szembe sávba, ahol frontálisan ütközött egy szabályosan közlekedő gépkocsival, aminek a sofőrje maradandó fogyatékosságot eredményező sérüléseket szenvedett. A vádlott kábítószer és alkohol befolyása alatt állt.

Fotó: Ügyészség

Az ügy előkészítő ülésén a vádlott elismerte a bűncselekmény elkövetését, de nem mondott le tárgyaláshoz való jogáról.

Az ügyészség fellebbezett az óvadékot megállapító határozat ellen, így az még nem jogerős. Amennyiben a másodfokú bíróság is helyben hagyja az óvadék megállapítását, a vádlottnak három hónapja lesz befizetni a tízmillió forintot.