Tizenkét tanár felmondott, de Rétvári Bence szerint minden rendben a Budai Nagy Antal Gimnáziumban

2018. október 10., 14:05

Szerző:

A Budai Nagy Antal Gimnázium tanári karának negyede felmondott, a szülők a kialakult helyzetért azt az igazgatót okolják, akinek már a 2015-ös kinevezése is nagy botrányt kavart. A 24.hu szerint a patinás iskola elszomorító helyzete miatt a szocialista Molnár Gyula megkérdezte Kásler Miklóstól, hogy mit akar tenni a helyzet megoldásáért. Helyette Rétvári Bence államtitkár azt a választ adta, hogy

az oktatást az MSZP tette tönkre,

Szerinte az intézményvezető kiválasztása teljesen jogszerű, szabályos volt, ezt senki nem vitathatja.

Az igaz, hogy 12 pedagógus valóban távozott, de érkezett 11 új, a feladatellátás a sajtóhírekkel ellentétben biztosított, zavartalanul folyik a tanítás – idézi Rétvári Bencét a portál. Az alapvető jogok biztosa, Székely László a gimnáziumban a jogbiztonság követelményét, illetve a tanulói és szülői jogok érvényesülését egyaránt sértő, tartósan fennálló visszásságokat tárt fel.

Az iskolában történteket ebben a cikkünkben elemeztük.

 

 

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.