Tíz kiló krumplit osztott ki a Fidesz 300 forintért Kelenföldön, és még rakott krumpli receptet is adtak

2019. szeptember 21., 17:44

Szerző:

A XI. kerületben, szombat délelőtt kedvezményes krumplivásárt tartottak: a plakátokon nem volt kimondva, hogy ezt a Fidesz tartja, de mind a felhíváson, mind pedig a helyszínen a fideszes polgármester, Hoffmann Tamás arcképét tették ki. A szombati napon a XI. kerület rengeteg pontján a kerületi lakosok 10 kilogramm krumplit vehettek 300 forintért - írta az Index.

A Budai Parkszínpad melletti helyszínen hatalmas volt a sor, közel fél órát is sorba kellett állni, hogy valaki hozzájusson a krumplihoz. Viszont a lakcímkártya ellenőrzésén kívül más adatgyűjtés nem történt, senkinek sem kellett aláírnia semmit a Fidesznek: elég volt befizetni a 300 forintot, és el is lehetett vinni a zsák krumplit. Amihez mellékelték az alábbi rakott krumpli receptet is az újbudai polgármester ajánlásával.

Fotó: Index

 

15:00

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.