Tíz év alatt egymilliárd forintot fordított fejlesztésre a Róbert Károly Magánkórház

2017. november 8., 13:38

Szerző:

A Róbert Károly Magánkórház tulajdonosai az elmúlt tíz évben egymilliárd forintot fordítottak a 250 szakembert foglalkoztató, 55 ágyas intézmény fejlesztésére. A kórház árbevétele idén elérheti a kétmilliárd forintot – közölte a egészségügyi intézmény szerdán az MTI-vel.

Fotó: Róbert Károly Magánkórház Facebook-oldala

A tájékoztatás szerint a magánkórház működése első hat évében veszteséges, hetedik évében nullszaldós volt, azóta nyereséges. Lantos Gabriella operatív igazgató a közleményben kiemelte, az elmúlt három évben  betegforgalmuk évi 20 százalékkal növekedett. A kórház idei árbevétele eléri a kétmilliárd forintot, ami mintegy 20 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit. Nyilvános adatok szerint a Róbert Károly Magánkórház Zrt. adózott eredménye 2016-ban 92,7 millió forint volt szemben a 2015. évi 67,9 millió forinttal. Az operatív igazgató szerint a privát intézmény működéséből az állam is profitál, az egyre növekvő betegforgalomnak köszönhetően a Róbert Károly Magánkórház tíz év alatt mintegy tízmilliárd forintot takarított meg az állami egészségügyi kasszának.

A Szinapszis piackutató vállalat 2016-os felmérésére hivatkozva a Róbert Károly Magánkórház közölte: a magánszolgáltatókhoz forduló, 20–60 év közötti fővárosiak aránya tavaly 60 százalék volt, 2017 végére pedig várhatóan 65 százalék fölé emelkedik. 

Az idén tízéves Róbert Károly Magánkórházban a megalakulás óta mintegy 200 000 ember keresett gyógyulást, és több mint 5000 gyermek született.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.