Tiborcz-közeli cég ad közbeszerzési tanácsokat 1,9 milliárdért az Orbán Ráhel-közeli Magyar Turisztikai Ügynökségnek

2019. április 15., 18:09

Szerző:

Versenytárs nélkül, egyszereplős közbeszerzésen nettó 1,9 milliárd forintos keretösszegű közbeszerzést nyert el a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt.-től az Ész-Ker Zrt. – derült ki ez Európai Unió elektronikus közbeszerzési portáljának adataiból – írja a Népszava.

Az ügylet érdekessége, hogy az ügynökségnél komoly szerepe van Orbán Viktor lányának, Orbán Ráhelnek, aki hazafias elkötelezettségből, ingyen ad tanácsokat a szervezetnek, amelyben a bizalmasai kerültek vezető pozíciókba.

A nyertes cég pedig Orbán Ráhel férjéhez, Tiborcz Istvánhoz is köthető: Kárpáti Péter érdekeltsége, az Ész-Ker Zrt. korábban a volt Tiborcz-érdekeltség Elios közbeszerzéseinél is közreműködött.

Családban marad
Fotó: Facebook

A társaság közbeszerzési tanácsokat ad majd a Turisztikai Ügynökségnek a 2018 és 2030 közötti nagyberuházások kapcsán, egyebek mellett a „kikötő és hajóparkok fejlesztésére, Balatoni települések közösségi közlekedésének fejlesztése, kempingfejlesztés megvalósítására” kiírt beszerzéseknél. A felsorolásban több olyan beruházás is szerepel, amelynél Tiborcz István érdekeltségei is megjelentek, az egyik ezek közül egy keszthelyi kikötő.