Tiborcz Istvánék megkapták az engedélyt, kibelezhetnek egy műemléképületet

2018. október 3., 16:03

Szerző:

Az egykori MAHART-székház, amely a budapesti Apáczai Csere János utca és a Vigadó tér sarkán áll, műemléképület, de csak a homlokzata marad meg, a szecessziós épületből ugyanis szállodát épít Szivek Norbert, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő volt vezetője és a miniszterelnök veje, Tiborcz István.

A MAHART épülete 1961-ben
Fotó: FORTEPAN

Hvg.hu most azt írja, erre az engedélyt is megkapták, egy szeptember 26-i rendeletmódosítás ugyanis megengedi, hogy a szecessziós műemléket a fejlesztők gyakorlatilag a kedvük szerint kibelezzék.

Az épület 2005-től az Apáczai 2005 Ingatlanhasznosító Kft. tulajdonában volt, amely tulajdonosa 2016 júniusától a Fortuna Prince és a Viona Kft. lett. A 24.hu korábban megírta, hogy a Viona mögött Szivek állt, majd az Apáczai 2005 a Tiborcz-féle BDPST Zrt.-é lett.

Tegnap 18:28

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.