Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Tiborcz és Mészáros cége lezárta Aligán a Balaton partját, nem tudnak fürdőzni a helyiek és a nyaralók

2019. június 28. 12:02 - szerző: 168 Óra

Sorompó fogadja azokat, akik a megszokott strandolásra vagy horgászásra indulnának az egykori balatonaligai partüdülőhöz, a Club Aligához – írja a hvg.hu. A Balatonvilágoshoz tartozó üdülőhely területét január végén szerezte meg Orbán Viktor miniszterelnök veje, Tiborcz István és Mészáros Lőrinc cége, az Appeninn Holding,

a helyiek szerint ez a település egyetlen elérhető partközeli szakasza, amelyet azonban most elzártak előlük.

Az Aligai Fürdőegyesület elnökhelyettese, Bukovszki András azt mondta a lapnak, hogy a móló felé tartó utcaköz sorompóval való lezárása egyértelmű, hogy a gyalogosok közlekedése ellen irányult, a lezárástól beljebb pedig már kerítés épül.

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt egy korábbi akciója Balatonaligán.
Fotó: Facebook/Magyar Kétfarkú Kutya Párt

Idén még meglehetősen szabadon lehetett használni a partszakaszt és a mólót, azonban az Appeninn azért kezdeményezte a lezárást, mert állítása szerint a horgászok szemetelnek a mólónál. Ezt a horgászok kikérték maguknak. A helyi üdülőtulajdonosok is fel vannak háborodva, Fekete Barnabás polgármester pedig velük együtt  vitatja, hogy ki lehetne őket zárni a területről. Szerinte az államnak kellene megállapodnia a terület használatáról Tiborcz Istvánnal és Mészáros Lőrinccel, pontosabban a holding vezetésével arról, hogy közösségi használatban maradhasson a partszakasz.

Nem Balatonaliga az egyetlen, ahol rosszul jártak a helyiek a kormányközeli vállalkozók terjeszkedése miatt. Keszthelyen a part menti területeket sorra vásárolták fel a Tiborcz Istvánhoz és Mészáros Lőrinc köreihez köthető vállalkozások, így ott ők dönthetnek a part használatáról. Az utolsó szabad partszakaszra a városban ráadásul egy kutyás élménypark kialakítására adtak ki engedélyt.