Tiborcz István cége gyorsan kerített egy 2019-es Range Rovert, amely alapáron 44 millió forintba kerül

2019. május 17., 06:54

Szerző:

24.hu írja, hogy Tiborcz István cége, a BDPST Zrt. áőtilis vége felé elkezdett lízingelni egy 2019-es évjáratú Range Rover 5.0 P típusú luxusterepjárót. A modellt háromféle felszereltségi kategóriában lárulják, közülük a legolcsóbb alapára 44 millió forint, a legdrágább alapára viszont 71,5 millió forint. 

Tiborcz István
Fotó: Merész Márton

A portál a Magyar Országos Közjegyzői Kamara hitelbiztosítéki nyilvántartása nyomán írt erről. Az nem világos, hogy a BDPST Zrt. által lízingelt Range Rover mennyibe került, de a a nyilvános adatbázis tanúsága szerint a Budapest Bank csaknem 26 millió forint lízingösszeget biztosított Tiborcz István cégének. A luxusterepjáró gyártója, a Land Rover szerint a Range Rover 5.0 P „kivételesen fényűző szabadidőjármű, a kifinomult terepalkalmasság szinonimája”, amúgy 5 ezer köbcenti lökettérfogatú, legalább 525 lóerős V8-as benzinmotor hajtja, amely 5,5 másodperc alatt gyorsítja 100 kilométeres óránkénti sebességre a 2,5 tonnás, nyújtott tengelytávú autót.

Tiborcz István – aki az Elios-botrány ellenére nem közszereplő, viszont már a 35. leggazdagabb magyar – egyébként már ült hasonló Range Roverben, mégpedig akkor, amikor a felesége, Orbán Ráhel a tavalyi horvátországi nyaralásuk alatt egy autópálya mellett elhelyezett egy pelenkát. Orbán Viktor veje valószínűleg imádja a luxuskategóriás autókat, április elején éppen egy 50 milliós német rendszámú Mercedes-AMG G 63-ban feszített.