A Tiborcz István által használt Mercedes életveszélyesen előzött az Árpád hídon egy robogós rendőrségi feljelentése szerint

2019. június 5., 18:35

Szerző:

Feljelentést tett az a férfi, aki állítása szerint szemtanúja volt annak, hogy június 5-énl délután negyed egy körül az Árpád híd Pest felé vezető oldalán közlekedett az a Mercedes AMG G63 típusú, alapáron 50 millió forintos luxusterepjáró, amelyet sajtóértesülések szerint Tiborcz István, Orbán Viktor miniszterelnök veje használ.

Egy robogóval közlekedő férfi ugyanis azt állítja, a 2,5 tonnás, 585 lóerős jármű a forgalomban jobbról akart előzni nagy lendülettel egy buszt, azonban ő éppen a busztól jobbra haladt, emiatt a szalagkorlát felé kellett egy reflexmozdulattal kitérnie a terepjáróval való ütközés elől.

Az esetről Facebook-bejegyzésben számolt be a robogós, aki a 168 Óra kérdésére elmondta, hogy szerencsére nem esett baja. A pillanatokat alatt lezajlott veszélyes előzés során nem látta, hogy ki ült a volán mögött, de az Átlátszó korábbi, fényképekkel dokumentált cikke nyomán, az ott látszó rendszám alapján beazonosította a járművet. A fiatal férfi írja:

„Vajon regisztráltad egyáltalán, hogy majdnem megöltél egy embert, vagy pusztán az lebegett a szemed előtt, hogy 15 másodperc alatt átérj az Árpád hídon szlalomozva a kocsisorok között? Hiányolom a kidobott pelenkát.”

A robogós a 168 Órának elmondta, a rendőrség Telefontanú vonalán az eset után bejelentést tett, de úgy érzi, hogy nehéz lehet felderíteni az esetet, mert nem lesz könnyű tanúkat találni. Azt is elmondta, nem tudja, hogy valamelyik forgalomfigyelő kamera rögzítette-e az előzést, ugyanis azt nem tudja, hogy pontosan hol vannak a kamerák a hídnál.

Az esettel kapcsolatban megkerestük a Budapesti Rendőr-főkapitányságot. Amint választ kapunk, közöljük.

Mercedes AMG G63 (képünk illusztráció)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.