Tiborcz István lehet adó névadója

2020. december 22., 18:57

Szerző:

Orbán Viktor vejének annyit kell tűrnie, mint egy politikusnak, mert hatása van az ingatlanárakra. 

Tiborcz-adó, Tiborcz-adó, Tiborcz-adó. Ezt bárhányszor leírhatom és mondhatom, mert a bíróság ma elutasította a miniszterelnök vejének keresetét - kezdte posztját karácsony Gergely. A főpolgármester úgy értelmezi az ítéletet, hogy Tiborcz "igenis része a közéletnek". 

Közben Tiborcz István apósa megtiltotta az önkormányzatoknak az ilyen adók kivetését. Pedig most lenne igazán szükség arra, hogy akik annyit kivettek a közösből, tegyenek vissza valamennyit - emlékezete bejegyzésében Karácsony, egyúttal nem tett le az oligarchák megadóztatásáról: "Egyetértek Botka László felvetésével, legyen olyan szolidaritási alap, amely a közbeszerzések nagy nyerteseitől, az oligarcháktól vár hozzájárulást a járvány és a válság kezelésének a költségeihez. Mert a városaink kifosztása nem kormányzás!" 

Győzött a szólásszabadság! - örvendezik szintén a Facebookon a Karácsony Gergelyt a perben képviselő Schiffer András. Posztjában azt írja: "Karácsony jogszerűen használta a Tiborcz-adó kifejezést az önkormányzati kampányban. A szupergazdagokat, az ingatlanpiaci viszonyokat befolyásolni képes vállalkozókat közszereplőnek kell tekinteni. Az első fokon eljárt Fővárosi Törvényszék ítélete alapján, az ingatlanárak megugrása miatti lakhatási válsággal összefüggésben, az ingatlanárak alakulására hatással bíró vállalkozó tűrési kötelezettsége a politikusokéhoz hasonló, a közteherviselésről folytatott vita pedig közügy." 

A 2019-es önkormányzati választási kampányban Karácsony Gergely egyebek közt azzal kampányolt, hogy megadóztatja a városban élő oligarchák drága ingatlanjait, ezt nevezte el Tiborcz-adónak, és ezért perelte be az adó névadója.