Nem volt hely az intercityn, ezért azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja az Országházat

2019. szeptember 13., 12:05

Szerző:

A Tatabányai Járási Ügyészség közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt nyújtott be vádiratot egy magyar állampolgárral szemben, aki az „Allahu Akbar” kifejezést használta, majd robbantással fenyegetőzött a vonaton - írja az ügyészség.

A vádlott júnuis 2-án részegen szállt fel Tatabányán a Sopronból Budapestre tartó intercityre. Szeretett volna leülni, de amikor látta, hogy nincs hely, azt mondta, hogy „Allahu Akbar”, majd közölte a fülkében utazókkal, hogy ő terrorista és robbantani fog Budapesten. Hozzátette, hogy az Országházzal fogja kezdeni.

„A vádlott által elmondottak félelmet keltettek a fülkében utazókban, ezért egyikük telefonon értesítette a rendőrséget, akik Budapesten, a Keleti Pályaudvaron várták a vádlottat és vele szemben intézkedtek.”

A büntetlen előéletű álterrorista beismerte a bűncselekményt. Az ügyészség mellőzné a bírósági tárgyalást az ügyben, és pénzbüntetésre ítélné a férfit.

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.