Térfigyelőn látták, hogy egy idős nő a Dunába veti magát, kimentették a rendőrök

2018. október 12., 12:08

Szerző:

A Ráckevei Rendőrkapitányság szolgálatirányító parancsnoka 2018. október 12-én az egyik térfigyelő kamera képén arra lett figyelmes, hogy Ráckevén, az Árpád híd közelében egy ember az úttest közepén céltalanul sétál, majd elindul a híd felé.

Fotó: police.hu

Az irányító a kamerával követte a mozgását, majd azt látta, hogy a híd korlátjára kezd el felmászni. Ekkor egy körzeti megbízott és egy járőr kollégájával azonnal a helyszínre indultak, ahova perceken belül kiértek.

A hidat és a vízfelszínt átvizsgálva látták, hogy a vízben egy vastag ruházatot viselő, feltehetően eszméletlen nő sodródik. Azonnal a mentésére indultak, a körzeti megbízott a vízbe ugrott és a bajba került hölgyhöz úszott, járőr társa is a vízbe ment segítve a hölgy partra emelését, míg a szolgálatirányító parancsnok egy lámpával folyamatosan megvilágította a mentésre szorulót, nehogy a sötétben szem elől tévesszék.

Az időközben magához tért 74 éves hölgyet a partra vitték, ahol pokróccal és saját ruházatukkal a rendőrök betakarták, majd további ellátása céljából átadták az időközben helyszínre érkező mentőszolgálat munkatársainak.