Hétmázsás tenyészbika végzett egy nővel Tolnanémediben, a tehenészet vezetőjét vádolják

2019. szeptember 12. 08:23 - szerző: 168 Óra

Nem mindennapi ügyet tárgyaltak tegnap a Szekszárdi Törvényszéken: 2017 telén egy hétmázsás tenyészbika öklelt halálra egy nőt egy tolnanémedi tehenészetben, amelynek vezetőjét halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel vádolják - írja a Bors.

Az 50 éves nőnek az volt a feladata, hogy a pihenőtérben elhelyezett teheneket kiterelje szétválogatásra termelői csoportok szerint, de egy megvadult bika rátámadt. Dobálni kezdte, többször a betonfalnak, a vasrácsnak és az elválasztó vasrudaknak vágta. Az asszony a helyszínen meghalt, a szakértői vélemény szerint a halál közvetlen oka mellűri elvérzésben jelölhető meg.

A Bors azt írja: a Tamási Járásbíróság korábbi, elsőfokú ítélete szerint a telepvezető hibázott, mert munkáltatóként megsértett több foglalkoztatási előírást és szabályt, egyebek mellett nem is alkalmazhatta volna ebben a munkakörben a kétgyerekes asszonyt, ezért a haláleset egyértelműen elkerülhető lett volna. A Tamási Járásbíróság a férfit 1 év 8 hónap fogház fokozatú szabadságvesztésre ítélte, amelynek végrehajtását 3 év 6 hónapra felfüggesztette. A vádlott fellebbezett a ítélet ellen, ezért a Szekszárdi Törvényszék további tanúk meghallgatása után hoz majd ítéletet az ügyben.

A lap szerint a tenyészbika azóta is a tehenészetben él.