Belebukott a botrányba a karcagi rendőrkapitány, aki szerint a szemétládákat kell megbüntetni, nem a városi fideszes képviselőként is ténykedő kórházigazgatót

2019. augusztus 14., 10:07

Szerző:

Szerda reggel a rendőrség honlapján megjelent egy hír, amely szerint augusztus 15-i hatállyal benyújtotta a lemondását Teleki Zoltán alezredes, a Karcagi Rendőrkapitányság vezetője. Ezt Urbán Zoltán László rendőr dandártábornok, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője elfogadta, és augusztus 16-i hatállyal Karsai Lajos rendőr őrnagyot, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-Irányítási Központ osztályvezetőjét nevezte ki a Karcagi Rendőrkapitányság élére.

Fotó: RTL Klub Híradó

Teleki Zoltán amiatt a hangfelvétel miatt bukott meg, amelynek a tanúsága szerint felelősségre vonta az egyik beosztottját Nagyné László Erzsébetnek, a városi kórház igazgatójának a megbüntetéséért. Nagyné László Erzsébet önkormányzati képviselőként is ténykedik, Teleki Zoltánnak pedig azért nem tetszett a szabálytalan parkolásért rá kiszabott büntetés, mert így nem lehet szívességeket kérni tőle. Bár a felelősségre vont rendőr azzal védekezett, hogy ő mindenben jogszerűen járt el, a karcagi rendőrkapitány azt mondta: 

– Akikben biztosak vagytok, hogy kinek a kocsija, ha egy szemétláda, akkor nyomjátok fölfele, hidd el, az nem fog felhívni, az nem fog panaszkodni. Akinél meg nem, ott várjatok 2-3 percet, menjetek be, hogy ki az, aki itt szabálytalanul parkol, és eldöntitek. Ha vidéki, még soha nem láttuk, akkor följelentitek, ha meg itteni tanár néni meg paraszt bácsi, becsületes ember meg ápolónő meg nővér meg óvónő, azokat nem kell bántani.

 

Az ügyben a DK-s Vadai Ágnes írásban kérdezte Pintér Sándor belügyminisztertől, hogy mióta gyakorlat Karcagon a hasonló kivételezés és hogy rendőröket vonnak felelősségre azért, mert szabályosan jártak el, illetve hogy nyomoz-e a Nemzeti Védelmi Szolgálat, de érdemi választ nem kapott.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.