Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Fegyvert rántott egy taxisra az utasa Pécsen

2020. június 26. 21:15 - szerző: 168 Óra

Egy harminc év körüli férfi akart Pécsen, a Barbakántól Pécs-Vasasra jutni, de az alagútnál előkerült a fegyver, amivel megfenyegette a sofőrt, hogy hajtson tovább – írja a Bama.

Csütörtök este 21 óra magasságában egy kapucnis, arcát maszkkal eltakaró férfi ült be egy Volán taxiba, Pécsen, a Barbakánnál azzal, Pécs-Vasasra jutni. A taxis a Kálvária-dombon lévő alagút előtt előleget szeretett volna kérni a furán viselkedő férfitől, aki erre fegyvert rántott. A sofőr ekor azonnal satufékezett és beszólt a rádión társainak – mesélte a portálnak a taxis cég ügyvezetője, Kovács József.

A gyors reagálásnak és a GPS-alapú rendszernek hála több taxis is a helyszínre érkezett, valamint a hirtelen lefékező autóra felfigyeltek a rendőrök is.

A támadó ezután futásnak eredt a Széchenyi tér irányába, de a közelben járőröző rendőrök azonnal elkapták a férfit. A Bama úgy tudja, hogy a fegyvernek látszó tárgy meg is volt töltve.

A rendőrség utóbb tudatta: a taxi hátsó utasa gáz-riasztó fegyvert tartott a taxisofőr halántékához. A 25 éves férfi ellen felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt nyomoz a Pécsi Rendőrkapitányság.