Tatabányán is van közös ellenzéki polgármesterjelölt, de az LMP kimaradt az együttműködésből

2019. augusztus 1., 19:31

Szerző:

Szűcsné Posztovics Ilona közgazdászt, könyvelési és adótanácsadót indítja polgármesterjelöltként Tatabányán az őszi önkormányzati választáson a DK, a Jobbik, az MSZP, a Momentum és a Párbeszéd – jelentették be a pártok képviselői csütörtöki sajtótájékoztatójukon a helyszínen.

A polgármesterjelölt elmondta, hogy a posztot a DK felkérésére vállalta el. Magát pártoktól független, a közéletért és városért tenni akaró gazdasági szakemberként jellemezte, akinek a könyvelőirodája kilenc embernek ad munkát.

Szűcsné Posztovics Ilona kijelentette, Tatabányának egy hét évre szóló, az uniós ciklusokhoz igazodó településfejlesztési stratégiát kell alkotnia. Megválasztása esetén támogatná a nyugdíjasokat, a kis- és középvállalkozókat, a munkakezdő fiatalokat, valamint bérlakásprogramot indítana.

Varju László, a DK alelnöke a bányászhimnuszt idézve – Szerencse fel! – üdvözölte a megjelenteket, de hozzátette, a szerencsénél több kell, hogy Tatabányát visszaszerezzék a demokratáknak, a pártok egyeztetése azonban lehetővé teszi, hogy egyetlen jelöltet indítsanak a Fideszé ellen.

 

Nunkovics Tibor, a Jobbik regionális igazgatója kiemelte, hogy Tatabányán sok rátermett polgármesterjelölt volt, és a lehető legjobb döntést hozták a pártok.

Szakács László, az MSZP alelnöke azt mondta, hogy tiszta városra van szükség a szó eredeti és átvitt értelmében egyaránt. – Az ellenzéki polgármesterrel Tatabánya csak nyerhet – jelentette ki. Nemes Balázs, a Momentum szóvivője szerint az ellenzéki jelölteket a tárgyalóasztal, a terepmunka és a tisztességes, becsületes munka teszi jobbá a Fidesz jelöltjeinél.

Volt azonban, aki nem ünnepelt. A sajtótájékoztató után Körtvélyfáy Menyhért, a tatabányai LMP önkormányzati képviselője újságíróknak azt mondta, az együttműködés baloldali szervezői kirekesztették pártját a közös jelöltről szóló tárgyalásokról, a hozzájuk csapódó többi párt pedig ezt taktikai okokból, szemlesütve tudomásul vette.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.