Tatabányán egy hittantanár óra közben arra kényszerített egy kislányt, hogy vetkőzzön le, a másikat a nadrágjához húzta

2018. június 29., 20:32

Szerző:

Személyi szabadság megsértésével gyanúsítják azt a hittantanárt, aki Tatabányán óra közben arra kényszerített egy diáklányt, hogy vetkőzzön le, egy másikat pedig odahúzott a nadrágjához. Amikor a hét és a kilencéves áldozata megpróbált menekülni a teremből, a férfi az útjukat állta – derül ki az RTL Klub Híradójának a riportjából. 

A férfit azután helyezték előzetes letartóztatásba, hogy a két kislány az osztályfőnökének mesélt a szexuális zaklatásról, a Kemma pedig éppen ma írta meg, hogy a hittantanárnak tíz évvel ezelőtt, 2008-ban már volt egy hasonló ügye. Akkor első fokon a Komárom-Esztergom Megyei Bíróság hét és fél év fegyházra ítélte szemérem elleni erőszak bűntettének minősített esete vádjával. A 12 éves nevelt fiával fajtalankodott.

Az érintett iskola közlése szerint a hittantanár márciustól heti egy órában dolgozott náluk. Ellenőrzése egyébként nem az iskola, hanem az egyházmegye feladata lett volna, mert a hittantanárokat az egyház választja ki. Az RTL Klub Híradója meg isa kérdezte az egyházmegyét, hogy volt-e tudomásuk a férfi korábbi szexuális zaklatási ügyéről, és volt-e egyáltalán erkölcsi bizonyítványa, de az érdeklődést egy ügyvéd elhárította, mégpedig arra hivatkozva., hogy amíg nem kapnak hivatalos tájékoztatást az ügyről, addig nem nyilatkozhatnak.