Ungár Péter arra kéri Bruce Willist, szólaljon fel a tatai tóhoz tervezett luxusszálló építése ellen

2020. június 9., 15:24

Szerző:

Bruce Willisnek írt levelet két LMP-s politikus kedden – írja az Index.

Ungár Péter országgyűlési képviselő és Kendernay János, a párt társelnöke a Hell cégcsoporthoz tartozó Avalon Center Kft. sokat vitatott tatai luxusszálloda-beruházására akarta felhívni a színész figyelmét, 

tudniillik Willis az energiaitalokat is gyártó Hell Energy globális és hazai reklámarca.

Ungárék arra kérik a színészt, hogy a környezetvédelem mellett elkötelezett hírességként szólaljon fel a szálló ellen és a tó természeti értékei mellett. 

 

 

Az Avalon 120 szobás szállodát álmodott a partra, a terv ellen már felszólalt az ICOMOS a műemlékvédelem nemzetközi szakmai civil szervezetének magyar biztossága is, amely Tata történeti városképét félti a túlméretezett szállodától. A hotel ellenzői között van továbbá a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, amely szerint az Öreg-tó nemzetközi természetvédelmi jelentőségét veszélyeztetheti a védett terület tervezett beépítése és a szálloda üzemeltetése. 

A hotel megépítését korábban aláírásgyűjtéssel és népszavazási kezdeményezéssel is megpróbálták megakadályozni helyi civilek, ellenzéki pártok és ellenzéki képviselők – emlékeztet a lap.

16:25

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

15:42

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.