Ingyenes jogsegélyt nyújt a TASZ azoknak, akik a kórházi ágykiürítések miatt tennének panaszt

2020. július 11., 11:27

Szerző:

Bár a kormány által a koronavírus-járvány miatt elrendelt kórházi ágykiürítések ügyében már áprilisban ombudsmani vizsgálat indult, ez a jelek szerint nem sokat haladt, ugyanis Kozma Ákos, az Alapvető Jogok Biztosa a napokban képviselői kérdésre válaszolva elmondta, az ágyfelszabadítások miatt

eddig egyetlen konkrét panasz sem érkezett a hivatalához.

A TASZ ezért úgy döntött, segítséget nyújt azoknak, akik esetleg ilyen ügyben tennének panaszt, ezért egyszerűen kitölthető mintabeadványokat tett közzé erre a célra a honlapján, adja hírül a 444.hu.

„Mindannyian szeretnénk biztosak lenni abban, hogy senkit nem hagy cserben az egészségügyi ellátórendszer – akkor sem, amikor épp egy olyan komoly kihívásra kell felkészülnie, mint a koronavírus-járvány” - írják közleményükben. Mint részletezték, a következmények miatti felelősségét a kormányzat igyekezett elkenni, a hiteltelenítéshez egyébként

az MSZP-s álmentős videó is hozzájárult.

Ám, mint kiemelik, számos más tragikus beszámoló valódiságában nincs okuk kételkedni, ezért ajánlottak ingyenes, nem kártérítésre alapozott jogi segítséget az érintettek számára. 

„Hogy a kórházi ágykiürítések problémáját ne lehessen szőnyeg alá söpörni, olyan egyszerűen kitölthető mintabeadványokat osztunk meg, amelyekkel az érintett hozzátartozók panaszt tehetnek az Alapvető Jogok Biztosánál, illetve a Nemzeti Népegészségügyi Központnál.”

A TASZ honlapján megtalálható a beadvány.

 

10:00

Mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz.

Tegnap 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegnap 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.