Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni!

Orbán Viktor engedélyével hirtelen mégis felszámolná Tarlós István a parkolási maffiát a választásokra

2019. július 9. 08:38 - szerző: 168 Óra

Egyeztetett egy hete Orbán Viktorral, hogy „mégiscsak kinyitják a vitát és az egyeztetést a parkolás központosításáról”

– mondta Tarlós István főpolgármester hétfőn késő délután a Kossuth Rádióban. Ez már csak azért is érdekes, mert egy korábbi interjújában még arról beszélt a főpolgármester, hogy noha ő már fel szerette volna számolni a kerületek számára veszteséges, a Fidesz és MSZP körei számára eközben gyümölcsöző parkolási mutyit, arra Orbán Viktortól nem kapott engedélyt az elvileg tőle független városvezető. Ahhoz képest, hogy most is a miniszterelnök engedélyére van szüksége, Tarlós István elmondta, hogy az ő hozzáállása olyan, hogy

„vagy én vezetem ezt a várost, vagy nem”.

Mint ismert, a Fidesz-KDNP kezdeményezésére 2010 után átalakították Budapest parkolási rendszerét a . Bár elvileg maguknak a kerületeknek kellett volna kiépíteni a parkolást, beszedni a díjakat, végül azokat számos kerületben rendkívül előnytelen szerződésekkel kiszervezték egy magáncéghálózatnak. Ráadásul épp olyan cégeknek, akiknek vezetői érintettjei a Centrum Parkoló Kft. botrányának, amely az ezredforduló után szintén a város számára előnytelen szerződésekkel fölözte le a parkolási díjakat.

Nem ez az első olyan kampányígérete az őszi önkormányzati választásokhoz közeledve Tarlós Istvánnak, amiben korábban nem volt túl közreműködő vagy egyenesen elutasító. Hétfőn a főpolgármester hivatala közleményben tudatta, hogy tárgyalásokba kezdtek a 3-as metró klímával való felszereléséről.