Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni!

Tarlós István Karácsony Gergelyről: Roppant férfiatlan dolog, ahogy az örökös nyafogása, panaszkodása is, hogy őt mindig bántják

2019. március 30. 10:11 - szerző: 168 Óra

Interjút adott a Magyar Nemzetnek Tarlós István főpolgármester, akinek ezúttal sem kellett sokat izzadnia a feltett kérdésekről. a fő témák a hármas metró új szakasza mellett, a Liszt Ferenc repülőtér zajcsökkentése és természetesen a közelgő választások voltak.


A számítások szerinti fő kihívójáról, Karácsony Gergelyről kérdezték Tarlóst és arról, mit gondol az MSZP-t érintő kritikáiról.

– Szerintem Karácsony Gergely a maga szempontjából súlyos taktikai hibát követett el már a téma felvetésével is. Nem tudok mást mondani: ahogy Karácsony úr kezeli a fizetőparkolás ügyét, és ami e mögött van Zuglóban, az felveti a kérdést, hogy nemhogy főpolgármesternek, de még kerületi polgármesternek sem alkalmas. Letagad napnál világosabb dolgokat, bemártja az őt jelölő Párbeszédnél sokkal nagyobb pártot. Amit tesz, az roppant férfiatlan dolog, ahogy az örökös nyafogása, panaszkodása is, hogy őt mindig bántják. Engem hányszor támadtak, pocskondiáztak a szélsőliberálisok és szélsőbalosok az elmúlt harminc évben? Ezen túlmenően tény, Zuglóban két év alatt kiugróan magas, 793 millió forintos hiányt hoztak össze a fizetőparkolással. Ráadásul itt van kezemben a 2019-es zuglói költségvetés, amelybe Karácsony Gergely előterjesztése alapján újabb 301 millió forintos veszteséget terveztek be. Ezeknek a hiteles adatoknak a fényé­ben nem tudom, miről beszél a polgármester úr. A nyereség vagy a veszteség a bevételek és a kiadások előjeles különbsége. Itt mese nincs - mondta Tarlós.

Amikor a kérdés egy esetleges vitára terelődött, Tarlós ezt teljes mértékben kizárta.  – Karácsony Gergely általában furcsán viselkedik, bizarr dolgokat mond, ír. Nem „üzentem” semmit. Elsoroltam a tényeket. Ő állította, hogy az MSZP a Fidesszel mutyizott. Az MSZP az őt jelölő párt. És ő mégis aláírta a szerződést. Arról kellene vitáznom, hogy mondta-e Karácsony vagy nem, amit tízezrek láttak, hallottak tőle a televízióban? Esetleg azokról a számokról, amelyek a zuglói költségvetésekből valók? Ez komikus. Ahogy ez az egész teljes ellenzéki összefogásügy is, ami véleményem szerint valójában a megmaradt pártelitek egzisztenciális ügyének számít. Fogalmam sincs, miért biztosak benne, hogy a szavazók ezt az életszerűség mellőzésével egységesen és vakon követik majd - mondta a főpolgármester.