Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Publicus Intézet: Tarlós István és Karácsony Gergely is 48 százalékon áll

2019. október 9. 18:48 - szerző: Ágoston Zoltán

Hajszálra ugyanakkora támogatottságot élvez Tarlós István budapesti főpolgármester, és fő kihívója, a szinte teljes ellenzéki támogatással induló Karácsony Gergely – írja a Népszava a Publicus Intézet felmérése nyomán. A két politikus népszerűsége 48 százalékon áll.

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Tarlós István mögött inkább a szakmunkás vagy csak nyolc általános iskolai végzettséggel rendelkezők állnak, az ő körükben a jelenlegi főpolgármester 55, illetve 54 százalékon tart, Karácsony Gergely pedig a képzettebbek között tudhat magának nagyobb támogatottságot, az érettségizettek és a diplomások 51 illetve 64 százaléka szavazna az rá. A társasházban élők körében Karácsony 60-35 százalékra vezet, míg Tarlós István a kertes-, és a panelházak lakói körében népszerűbb.

Ami a pártszimpátiát illeti, a Fidesz szavazóinak 96, az MSZP-t támogatóknak 97 százaléka Tarlós Istvánra, illetve Karácsony Gergelyre adná a voksát. Karácsony Gergelyt a DK-sok 98, a Momentumosok 84 százaléka támogatja. A momentumosok között Tarlós István és Puzsér Róbert is 8-8 százaléka voksolna. Berki Krisztián csak elhanyagolható támogatottsággal rendelkezik.