7,5 milliós végkielégítést kap Tarlós István, de ezt Baranyi Krisztinától Soproni Tamásig néhány ellenzéki polgármester nem szavazta meg

2019. november 5., 13:40

Szerző:

A törvény szerint három havi végkielégítés illeti meg a távozó főpolgármestert Tarlós Istvánt, Karácsony Gergely azonban ennek a dupláját indítványozta ma a Fővárosi Közgyűlésben. Előterjesztése szerint tehát 7,5 millió forint illeti meg Tarlós Istvánt.

Soproni Tamás, a VI. kerület momentumos polgármestere azt mondta, nem sajnálja a pénzt a bukott főpolgármestertől, de egy sor kérdést tett fel ezután. Jó gazdája volt Tarlós István Budapestnek, amikor adósságban fuldokol a BKV? Amikor kilakoltatásra vár sok nehéz sorsú ember? Nincs elegendő hely a hajléktalanszállókon, miközben mindent lebetonoztak?

Ráadásul Tarlós István engedélyezte „a szovjet időket idéző undorító propagandalap, a Lokál terjesztését

– tette hozzá nyomatékul Soproni.

Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester szerint sem jár Tarlós Istvánnak a plusz pénz. Ő és a Momentum frakcióját alkotó Sopron Támás, Pikó András, Déri Tibor és Havasi Gábor is nemmel szavazott. Tartózkodással szavazott a DK-frakció, benne Gy. Németh Erzsébet, Német Angéla és Niedermüller Péter.

Az MSZP-Párbeszéd és a Fidesz támogatásával Tarlós István ennek ellenére megkapta a végkielégítést.