Tarlós István: Érdemes bevezetni a dugódíjat Budapesten

2019. április 16., 21:43

Szerző:

- Érdemes bevezetni a dugódíjat, mivel az nem elsősorban a budapestieket fogja érinteni - mondta az RTL Klub Híradó kérdésére Tarlós István. A főpolgármester hozzátette: csak akkor támogatja ezt, ha teljesülnek az előfeltételek, például a tömegközlekedés fejlesztése.

Jelenleg törvény is tiltja a dugódíj bevezetését, és az Orbán-kormány pedig továbbra is ellenzi a bevezetését, nyilvánvalóan politikai okokból.

A főpolgármester szerint a dugódíj bevezetésével kapcsolatosan az Európai Unió felé elköteleztük magunkat, hiszen a 4-es metró támogatásának fejében Demszky Gábor főpolgármestersége idején megígérték a bevetetést, így lényegében nincsen választása a fővárosnak.

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.