Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Tanúként idézték be Ózd jobbikos polgármesterét a borsodnádasdi gyilkosság ügyében

2019. március 28. 09:39 - szerző: 168 Óra

– Csengét egy városi rendezvényekről ismerem. Ő egy tenni akaró, sikeres hölgy volt, aki előtt ígéretes pálya állt. A hivatalos programokon kívül nem találkoztam vele soha. Fogalmam sincs, miért mesélte azt valakinek, hogy köztünk szexuális kapcsolat volt, hiszen ez nem igaz. Véleményem szerint benne volt egy kamaszos rajongás az irányomban, ahogy más nőkben is a választások óta – fogalmazott az ózdi polgármester, Janiczák Dávid, akit tanúként hallgattak meg a fiatal lány gyilkossági ügyének tárgyalásán - írja a Blikk.

Csengével a gyanú szerint 2017-ben végzett B. Roland, aki a délelőtti óráktól az esti órákig barátaival, a Borsodnádasd külterületén lévő tónál szórakozott, alkoholt és kábítószer hatású szert fogyasztott.

Fotó: Facebook

Napközben telefonon találkozót beszélt meg a vele baráti viszonyban lévő 17 éves lánnyal, akivel az esti órákban egy erdei ösvényen találkozott és együtt italoztak, beszélgettek. Ismeretlen okból vitába keveredtek, melynek során a férfi több alkalommal ököllel arcon ütötte a lányt, aki agyrázkódást szenvedett, eszméletlen állapotba került.

A férfi a már védekezésre képtelen lányt lemeztelenítette, és elvonszolta egy esővíz-elvezető árok mellé, ahol fejjel lefelé beledobta egy 216 cm mélységű vízgyűjtő aknába, amelyben 40 cm magasan állt a víz. A lány telefonját is az aknába dobta, a tőle elvett ruházatot és táskát magához vette, és hazament a lakására, majd írt neki üzenetet, hogy úgy tegyen, mit sem tud hollétéről.

A lány vízbe fulladt.

A bírónő kérdésére a polgármester elismerte, hogy több üzenetet is váltott Csengével, de azt mondta, ő csak udvariasságból válaszolt a lány kérdéseire.