A Tankcsapda a rájuk szabott kormányrendeletről: nagyon szépen köszönjük Orbán Viktornak!

2020. június 2., 19:08

Szerző:

Nagyon úgy fest, hogy a kifejezetten a Tankcsapdára szabott egy rendeletet a kormány, írtuk meg néhány napja. Ez ugyanis lehetővé tette, amit addig nem lehetett, két napig szabad volt az országban autós koncerteket tartani, pont azon a hétvégén, amikorra a Tankcsapda már előzőleg meghirdetett két ilyen rendezvényt.

A Tankcsapda tagjai most a saját Youtube-csatornájukra feltöltött videóban 40 percen át magyarázták, miért is jelent meg a rájuk szabott kormányrendelet, számol be a 444.hu

Mint a videóban Sidlovics Gábor, a zenekar gitárosa elmondta, ők kitalálták az ötletet, ami a főszponzoruknak, a Molnak nagyon tetszett, majd a koncertek szervezése „egy rahedli emberen, ügynökségen keresztül” el is kezdődött. 

„És valahogy, én megmondom őszintén, személy szerint egyikünk sem tudja pontosan hogy, de valahogy sikerült elintézni”

– mondta Sidi, aki szerint teszt jelleggel engedélyezték a koncerteket, hogy kiderüljön, működik-e. Hozzátette, hogy a koncertekért a zenekar nem kért fellépési díjat, csak a technikusokat és a stábtagokat fizették ki. Igyekezett tisztázni, hogy a Tankcsapda sosem politizált, eddig Kósa Lajossal egy jótékonysági akcióban működtek együtt. 

„Ha mi ezt a segítséget megkaptuk volna Gyurcsány Ferenctől, akkor azt mondanám, hogy »Feri bácsi, nagyon szépen köszönjük! Tök jó, tudtunk adni a rajongóknak«.

Ha megkaptuk Orbán Viktortól, akkor nagyon szépen köszönjük Orbán Viktornak”

- jegyezte meg Sidlovics. 

A zenekar dobosa, Fejes Tamás kijelentette, „a Tankcsapda zenekar sosem volt fideszes, és nem is lesz fideszes. Ezt tudja a debreceni városvezetés is, teljesen tisztában van vele. Mindig is mondtuk, hogy lokálpatrióták vagyunk, és azok is leszünk, és mindig is a városvezetéssel ápoltuk a kapcsolatot”. Szerinte a vezetés sosem használta a zenekart politikai indíttatásból, maximum azért mert a helyiek „büszkék, amire mi büszkék vagyunk, hogy ők büszkék erre a dologra. Ezért vannak közös akcióink”.

Fejes beszélt arról is, hogy a koncert ötletének anyagát ő adta be, amit beáraztak, ezt a MOL költségvetése elfogadta, de nem sokkal korábban a Kósa Lajossal tartott sajtótájékoztatójukon a Fidesz alelnöke még azt mondta nekik, hogy ezt a koncertet nem lehet megtartani. És csak egy nappal a koncert előtt tudták meg, hogy fellépnek. A pénteki koncerten

Lukács László külön köszönetet mondott a Magyar Turisztikai Ügynökségnek, hogy létrejöhettek a koncertek.

Lukács László frontember pedig elmagyarázta, hogy a Tankcsapda miért számít továbbra is punknak, mert azt csinálják, amit akarnak. Most egy ilyen koncertet akartak. Sid végül újra megköszönte, hogy segítettek nekik a kormányrendelettel.

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.