Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Tállai András nem érzi, hogy probléma lett volna a nyugdíjak elküldésével

2019. január 31. 20:29 - szerző: Ágoston Zoltán

A Pénzügyminisztérium államtitkárának, volt NAV-elnöknek az MSZP-s Korózs Lajos tett fel több írásbeli kérdést, azt firtatva, hogy januárban miért késtek a nyugdíjak, a Magyar Államkincstár január malőrje pedig hány embert érintett pontosan. Úgy tűnik, Tállai András nem érzi, hogy probléma lett volna – vette észre a hvg.hu –  válaszában legalábbis felhívja a figyelmet, hogy nem határoz meg konkrét napot az ellátások kifizetésére, csak több évtizedes kialakult gyakorlat, hogy a banki utalási nap a tárgyhónap 12. napja, és ha az hétvégére esik, a legközelebbi nap előtte. 

Fotó: MTI/Vajda János

Amit Tállai András ír, azért meglepő, mert a főnöke, Varga Mihály pénzügyminiszter az MSZP-s Mesterházy Attila valamivel korábban feltett kérdéseire úgy válaszolt, emberi tényező okozta a malőrt,  a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság egyik igazgatóhelyettesét leváltották, és dolgoznak, hogy hasonló késés soha többé ne fordulhasson elő.

A nyugdíjasok 56,9 százalékának utalják a nyugdíját, a többieknek a postás viszik ki minden hónapban. Korábbi banki közlésekből is az derül ki, hogy a Magyar Államkincstár hibázott, a bankokban pedig rengeteg túlórába került, hogy helyrehozzák a hibát. ettől függetlenül – fűzték hozzá – mindenki megkapta a nyugdíját január 11-én, csak az erről értesítő sms-ek késtek.

A nyugdíjak késéséért eddig senki nem kért bocsánatot. Egy nyugdíjast, aki aggódva telefonált, a Magyar Államkincstár egyik ügyintézője a következő szöveggel rázott le: – Úgy látom, azért telefonálni még van pénze.