A kormány miatt van ilyen sok szúnyog a fővárosban a DK szerint, a katasztrófavédelem szerint nekik senki nem jelzett bajt

2020. július 7., 16:46

Szerző:

A Demokratikus Koalíció (DK) arra szólította fel a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóságot, hogy

azonnal kezdje meg a szúnyoggyérítést a fővárosban.

Szúnyoggyérítés Debrecenben Szúnyoggyérítés autóról

Szaniszló Sándor, a XVIII. kerület DK-s polgármestere keddi, online sajtótájékoztatóján azt mondta, a közelmúltban minden budapesti észre vehette, hogy a fővárosban rengeteg a szúnyog.

A polgármester közölte: az ügyben megkereste a katasztrófavédelmet, ahonnan azt a választ kapta, azért nem kezdtek szúnyogirtásba, mert náluk senki nem jelezte a problémát. A politikus úgy fogalmazott:

"ez tehát pontosan az, aminek látszik, a kormány Budapest ellenes politikájának a legújabb mélysége".

A kabinet a saját fővárosa, a saját kerületei, a budapestiek ellen hoz döntéseket - tette hozzá Szaniszló Sándor.

A XVIII. kerület úgy fog húszmillió forintot költeni a szúnyoggyérítésre, hogy az nem az ő feladatuk lenne - mondta a polgármester.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.