Rendőrök vezettek le egy szülést a Blaha Lujza téri villamosmegállóban, miután járókelők találtak a félig eszméletlen anyára

2020. május 25., 06:24

Szerző:

A 4-es és a 6-os villamos Blaha Lujza téri megállójában szülte meg gyermekét Budapesten vasárnap este egy nő, akinek rendőrök segítettek - közölte a Készenléti Rendőrség a police.hu oldalon.

A rendőrök szolgálati gépkocsijukkal este 7 óra előtt néhány perccel a Blaha Lujza téri 4-6-os villamosmegállónál jártak, amikor járókelők intették le őket. Mint kiderült, egy félig eszméletlen állapotban lévő fiatal nőhöz kértek segítséget. Az erős fájdalmakkal küzdő asszony ugyanis a padon ülve vajúdott.

A két rendőr táskáját a feje alá téve azonnal lefektette a nőt, akinek ekkor már tolófájdalmai voltak. Mikor levették róla alsóruházatát, a kisbaba feje már kilátszódott.

Az őrmester a szülő asszony kezét fogta, és bátorította őt a kitolási szakaszban, míg járőrtársa az utolsó nyomásnál kihúzta a csecsemőt a szülőcsatornából.

A percek alatt megszületett kisbaba és édesanyja ellátását átvették az időközben helyszínre érkezett mentősök, akik mindkettőjüket a SOTE Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájára szállították. A szülés akadálymentes levezetésében a helyszínt a BRFK járőrei biztosították.

A 36. hétre született 2444 gramm súlyú és 47 cm hosszú kisfiú a Noel nevet kapta. Ő is és édesanyja is jól van - közölte a rendőrségi híroldal.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.