Szujó Zoltán élő adásban kért bocsánatot az M4-en, amiért viharosan, panaszkodva távozott az állami csatornától

2020. január 22., 15:42

Szerző:

Szujó Zoltán sportriporter az M4 Sporthíradójának élő adásában kért bocsánatot korábbi kijelentéseiért a csatorna munkatársaitól – vette észre az Index.

Tavaly májusban jelentette be Szujó Zoltán, hogy távozik a közmédiától és 18 év után a Forma-1 mellől is. Akkor arról beszélt, hogy köztévénél három éve tart már az F1 leépítése, az MTVA pedig szerződésszegéssel vádolta meg őt. Később azt is kijelentette a sportriporter, hogy csak akkor menne vissza az M4-hez, ha változások történnének a csatornánál. Most mégis bocsánatot kért az M4-től, és leszögezte, hogy ott hétvégéről hétvégére magas szintű szakmai munka folyik.

Szujó Zoltán a szerda reggeli műsorban azt is elmondta, hogy Palkovics László innovációs és technológiai miniszter felkérte, vegyen részt a magyarországi autó-motorsport fejlesztési stratégia megalkotásában. Részleteket egyelőre nem akart elárulni, de közölte, hogy összefogásra van hozzá szükség.

Úgy véli, nem lenne hiteles, ha úgy buzdítana erre, hogy az ő szakmai életében is vannak elvarratlan szálak. Ezért elnézést kért mindenkitől, akit esetleg megbántott az M4-nél, vagy a közmédiánál.

– Van egy ügy, amely számomra is személyesen nagyon fontos, és nem szeretném, hogy én bármiféle akadálya legyek annak, hogy ez az ügy eljusson a nyilvánossághoz, hiszen az M4 Sport rendkívül fontos abban, hogy az autósport világának híreit a nézők elé tárja a Forma–1-es közvetítésekkel. Azért itt Michelisz Norbertek, Kiss Norbertek szólalnak meg hétvégéről hétvégére, magas szintű szakmai munka folyik

– mondta Szujó. Hozzátette, hogy nagyon hisz a párbeszéd erejében, és volt időszak, amikor nem volt alkalmas erre. Szerinte az emberrel az élet próbál megtaníttatni dolgokat, ha pedig nem veszi észre ezeket a jeleket, nem fejlődik.

– Maximálisan másképp kezelnék helyzeteket és konfliktusokat, ez egyértelmű 

– fűzte hozzá.