Sztrájkra készülnek a postások

2019. február 21., 20:45

Szerző:

Demonstrációra készülnek a Magyar Posta dolgozói, miután választ sem kaptak béremelést kérő korábbi leveleikre – írja a Népszava.

Ádám István, a Postások Független Érdekvédelmi Szövetségének (POFÉSZ) elnöke a lapnak elmondta, hamarosan Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter Vám utcai irodája elé vonulnak. Fel akarják hívni a figyelmet arra, hogy a 30, sőt egyes területeken 40 százalékos elvándorlás miatt a dolgozók helyzete tarthatatlan, van olyan postahivatal, ahol 30 kézbesítő 50 körzetet visz.

Miután a miniszternek február elején írt béremelést kérő levelükre nem érkezett válasz, a Posta vezetése pedig nem fogadta el a dolgozók bérkövetelését, a POFÉSZ választmánya demonstrációs bizottság létrehozásáról döntött, amihez csatlakozik a szintén a Munkástanácsokhoz tartozó Kézbesítők Szakszervezete is.

Azért döntöttek egy szombati demonstráció megszervezéséről, hogy a lakosság érdekei ne szenvedjenek csorbát, de ha eredménytelen marad az akció, akkor készek a még elégséges szolgáltatások meghatározásáért a bírósághoz fordulni, hogy megszervezhessenek egy sztrájkot is.