Egy hétig egyeztetnek az SZFE-n a sztrájkkövetelésekről

2020. szeptember 21., 17:05

Szerző:

Ma sajtótájékoztatót tartott a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) arról, miben állapodott meg a sztrájkbizottság és az egyetem rektorhelyettese és kancellárja mint munkáltató, írja a hvg.hu.

Az SZFE azt követeli, teljesüljenek követelései, különben október 1-jén sztrájkba lép. A munkáltató és a sztrájkbizottság 23-án kezdi meg a megbeszéléseket a követelésekről, majd hét napon át folynak a tárgyalások, ha nem sikerül megegyezni, megkezdődik a sztrájk. 

 Az SZFE előbb az ITM-nek nyújtotta be a sztrájkköveteléseket, de az jelezte, a munkáltatóval kell tárgyalniuk azokról, ezért lesz ilyen a folyamat. A munkáltató fogja a követeléseket a kuratóriumnak továbbítani.

 Az SZFE azt is jelezte, az ITM nem hajlandó kommunikálni a hallgatókkal, és az egyetemi autonómia garanciáját sem hajlandó biztosítani - ezért az alapvető jogok biztosához fordulnak, hogy vizsgálja meg a helyzetet, és tegyen lépéseket a visszás helyzet felszámolása érdekében.

 

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.